снимка pixabayСистеемата за електронни рецепти вече работи с пълна пара.Повече от

...
снимка pixabayСистеемата за електронни рецепти вече работи с пълна пара.Повече от
Коментари Харесай

Вече са издадени 2,7 милиона електронни рецепти

снимка pixabay

Систеемата за електронни предписания към този момент работи с цялостна пара.

Повече от 2.7 милиона електронни предписания са били издадени през Националната здравно-информационна система от стартирането в употреба на централизираната онлайн система за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, оповестяват от " Информационно обслужване ", съобщи dnes.bg.

Модулът " Е-рецепта " работи от 6 февруари тази година. Средно дневно се издават по към 50 хиляди електронни предписания, като през последните няколко дни се вижда наклонност към нарастване до 80 хиляди дневно. До този миг фармацевтите са отказали да изпълнят единствено 53 електронни предписания.

Лекарите, издали електронна рецепта, са над 4 500, а към системата сполучливо са се свързали близо 2 500 аптеки от цялата страна. Данните демонстрират, че над 3 300 фармацевти сполучливо извършват предписаните по електронен път медикаменти на пациентите.

Платформата за издаване на електронни посоки регистрира, че общопрактикуващите лекари, които работят със системата, са над 2 800 и са издали над 104 хиляди е-направления. Най-активни в издаването на е-направление са персоналните от София, Пловдив, Бургас и Варна.

Близо 90 хиляди са пациентите, които са получили електронен вид на направлението.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР